Tuta absoluta elleni védekezés

A Tuta absoluta - paradicsommoly - elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az elektromos rovarcsapda.


A paradicsommoly imágói erősen vonzódnak a fényre, ezért az éjszakai aktivitású rovarok kifejlett egyedei tömegesen pusztíthatók a sötétedés kezdetétől a hajnali órákig folyamatosan használt elektromos rovarcsapdával (fénycsapdával).
A fénycsapda használatával folyamatosan alacsony szinten tartható a terület paradicsom-aknázómoly fertőzöttsége, ezáltal jelentős mértékben csökkenthető az általuk okozott kártétel mértéke.

Az elektromos rovarcsapda használatának további előnye, hogy
  • költségcsökkentő (alkalmazása mellett jelentősen csökkenthetőek a rendszeres  vegyi és/vagy feromonos védekezésre fordított kiadások)
  • nem alakul ki a rovarirtószerek használatával járó rezisztencia
  • egy készülék nagyobb terület védelmére alkalmas, mint a feromonos elven működő csapda
  • a paradicsom-aknázómoly hím és a nőstény egyedeit egyaránt összefogja
  • nem igényel személyes közreműködést az időszakos karbantartásokon kívül (fénycső csere, tisztítás), az így felszabaduló idő a termelésre fordítható.
zoommsolat_-_flyzap-30-2_550
Az elektromos rovarcsapdák működési eleve a következő: a speciális UV fénycsövek* a készülékhez, annak belsejébe csalogatják a fényre vonzódó repülő rovarokat, s azok az ott elhelyezett magasfeszültségű rácshoz érve elpusztulnak.

*a rovarcsapdák UV csövei a fényérzékeny repülő rovarok látásérzékenységi tartományában működnek, ezért csalogató hatásuk jóval nagyobb, mint a velük azonos teljesítményű, általános felhasználásra készített fényforrásoké.

Az UV fénycsövek bevonzó hatása még nap közben is érvényesül, ezért a készülékek a nappali aktivitású repülő rovarok ellen is eredményesen alkalmazhatóak, de az elektromos rovarcsapdák szürkületben és sötétben a leghatékonyabbak. (A kifejlett paradicsommoly is ekkor repül.)

A FLYZAP elektromos rovarcsapda, mely a fenti képen látható ideális a Tuta absoluta elleni védekezéshez, mert
  • mindkét oldala teljesen nyitott és végzáró elemei is részben nyitottak, függesztett elhelyezés esetén fénykivetítése körkörös, ebből adódóan a legnagyobb terület lefedettségét biztosítja (sötétben 320 nm.)
  • fénycsövei egymás alatt vannak elhelyezve, ezért a készülék csalogató hatása jóval intenzívebb, mint a hagyományosan egymás mellett elhelyezett fénycsővel szerelt rovarcsapdáké
  • műszakilag megbízható, hosszú távon is alkalmas a napi rendszerességű, egész éjszakás használatra
  • szervizelése egyszerűen és gyorsan végezhető
  • cserealkatrész ellátása biztosított

Amennyiben további információkat szeretne a FLYZAP rovarcsapdáról, annak áráról és vásárlásának lehetőségéről, kattintson ide vagy a készülék fotójára.
Teljes rovarcsapda választékunkat ide kattintva tudja megtekinteni.

Üzletünkben a kiállított készülékeket működés közben is megtekintheti és a kiválasztott rovarcsapdát azonnal meg tudja vásárolni. Címünket és a térképrészletet itt érheti el.
A készülékek kiszállítással is megrendelhetőek. A rendeléseket telefonon és interneten is fogadjuk.

Oldalainkon folyamatosan követheti akcióinkat. Mennyiségi kedvezményért hívjon elérhetőségeink bármelyikén.

Akkor is segítségére leszünk, ha rovarcsapdáját végül mégsem nálunk fogja megvásárolni és örömünkre szolgál, ha az itt leírtakat hasznosítani tudja a paradicsommolyok elleni védekezésben.

Üdvözlettel, a

TREND-MARKETING Kft

csapata

Értékesítés: 1016 Budapest, Czakó u. 7.
Mobil:          +3630/966-55-33
Telefon:       06-1/201-9412
Fax:             06-1/225-3292
Email:          info@trendmarketing.hu
info@rovarcsapda.eu
Web:           www.rovarcsapda.eu

 

Tanácsadás, értékesítés

Hoffer Miklós
06-1/201-9412
06-30/966-55-33
info@rovarcsapda.eu
Trend Marketing kft.

1016 Budapest, Czakó u. 7.
Vásárlás, megrendelés


 
Tisztelt vásárlóink! Értékesítési irodánkban a személyes kiszolgálás átmenetileg szünetel. Rendeléseiket a GLS futárszolgálattal tudjuk eljuttatni Önökhöz.